Zo helpt een Exact Online koppeling voor je WooCommerce webshop je verder

Gepubliceerd: 17 september 2021
Bijgewerkt: 08 december 2023
Leestijd: 8 minuten

Inhoudsopgave

Nieuwe webshops springen als paddenstoelen uit de grond. Niet zo gek, want het verkopen van items via internet was nog nooit zo gemakkelijk. Verdiep je in het opzetten van de juiste webshop voor jouw onderneming en je hebt er gegarandeerd lang plezier van. We nemen je mee in de wereld van de WooCommerce webshop, Exact Online koppeling en helpen je een handje verder in het automatiseren van jouw onderneming. Laat je webshop voor jou werken, en niet andersom.


First thing first: wat is een WooCommerce webshop?

WooCommerce is een WordPress plugin en één van de vele mogelijkheden voor het creëren van een webshop. WooCommerce biedt diverse voordelen, bijvoorbeeld dat het een gratis plugin is en redelijk eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Wanneer je werkt met een standaard template en WooCommerce installeert heb je weinig kennis van HTML en CSS nodig. Echter onze ervaring leert dat het toch vaak mis gaat en er onderschat wordt wat er allemaal bij komt kijken om een webshop op te zetten. Het is belangrijk dat je van te voren bepaald of je kiest voor een standaard template van WordPress of dat je een maatwerk template laat ontwikkelen door een bedrijf. Beide opties hebben zijn voor en nadelen, afhankelijk van de wensen en behoeftes van jouw bedrijf maak je een weloverwogen keuzes.


 


WooCommerce is het startpunt van je webshop.


Op basis van jouw specifieke eisen kun je ervoor kiezen om (gratis of betaalde) plugins toe te voegen voor extra functionaliteiten. Indien je wat hogere eisen stelt aan de werking van de koppeling raden wij aan om dit door een webbureau laten ontwikkelen, het resultaat creërend dat jouw aanbod en klant recht doet. Het biedt veel voordelen om dit te laten ontwikkelen door een specialist, onder andere verbetert het de performance van jouw webshop (positief effect voor SEO) en je maakt jouw webshop toekomstbestendiger met het oog op core-updates van WordPress.


Door goed te bedenken wat er in jouw webshop nodig is, maak je deze met WooCommerce tot een succes. Denk hierbij aan de logistieke afhandeling van de bestellingen en zorg ervoor dat je verzendkosten goed ingesteld staan (zeker voor afwijkende productgroepen). Maar ook de manier van betalen is een belangrijk onderdeel van de koppeling, denk bijvoorbeeld aan iDeal of Paypal. Dit kan eenvoudig worden geïntegreerd via een betalingsprovider zoals Mollie. Maar ook andere back-office functionaliteiten zoals het toevoegen van een factuur aan de e-mail, dit wil je natuurlijk automatiseren vanuit jouw Exact Online omgeving en ook daar is maatwerk voor nodig om dit op basis jouw workflow te integreren.


Wat is Exact Online en waarom wil je ermee werken?

Exact Online biedt een compleet pakket aan business software. Met dit programma automatiseer je boekhoudkundige, financiële, ERP-, HRM en CRM-processen. De basis is boekhouding, maar omvat daarnaast dus veel meer. Afhankelijk van je bedrijf is er een Exact Online koppeling die bij jouw situatie past. Of je nu diensten levert en op uurbasis werkt, goederen produceert of een administratiekantoor hebt. Dankzij de keuzehulp ontdek je snel wat voor jouw bedrijf van toepassing is en kies je voor de Exact Online koppeling waarmee je tijd bespaart en overzicht creëert.


 


Hoe werkt Exact Online boekhouden?


Exact Online biedt diverse online pakketten en neemt daarmee in verschillende mate boekhoudkundige taken uit handen. Hiermee bespaar je tot 73% van je tijd én wordt de kans op fouten, dankzij de geautomatiseerde processen, kleiner. Bovendien geeft het je het overzicht dat je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen, je kunt via Exact Online eenvoudig online samenwerken met je accountant en heb je de mogelijkheid om jouw WooCommerce webshop te koppelen. Het maandbedrag dat je betaalt voor Exact Online is afhankelijk van de hoeveelheid features waarvan je gebruikmaakt, het is aan jou.


Een Exact Online koppeling voor je WooCommerce webshop

Met een WooCommerce webshop is het ideaal om een Exact Online koppeling te maken en zo diverse taken uit handen te geven. Je zet bestellingen uit je webshop automatisch door naar je online administratie, zodat je bestellingen niet meer handmatig hoeft in te voeren en de processen voor exports en imports als vanzelf verlopen. Tijdens de activatie voeg je je btw tarieven toe en stel je, afhankelijk van het soort Exact Online koppeling, een dagboek, magazijn of grootboekrekening in. Ieder uur worden de bestellingen uit je webshop naar Exact Online doorgezet.

 


Wat is een API?


Een API is een Application Programming Interface en vormt een verbinding tussen twee programma’s, waardoor je ze automatisch laat samenwerken. Een API stuurt een verzoek naar het ene programma waarna het andere programma hierop antwoord geeft. Het fungeert dus als een boodschapper tussen twee systemen en zorgt op deze manier voor automatisering en efficiëntie van processen in bedrijven. Het neemt je letterlijk werk uit handen. Hoe onbekend de term je ook in de oren mag klinken, op internet maak je er dagelijks gebruik van. Aan het doen van een online bestelling of het boeken van een vlucht komen bijvoorbeeld diverse API’s te pas.

 


Wat is een API koppeling?


Een API koppeling ontstaat als twee of meer programma’s, met behulp van hun API’s, automatisch data uitwisselen. Dit levert geautomatiseerde processen op, die je het leven als ondernemer een stuk eenvoudiger maken. Via API koppelingen is het mogelijk om complete bedrijfsprocessen te automatiseren. In het geval van een webshop zijn er diverse handelingen die door een API koppeling kunnen worden overgenomen. Hoeveel tijd scheelt het bijvoorbeeld als je een online bestelling niet zelf hoeft te verwerken? Bovendien levert het je ook een stukje veiligheid op. Gegevens die je bedrijf in- en uitgaan kunnen via API’s worden gecontroleerd en deze voorkomen dat informatie voor iedereen toegankelijk is.

 


Alles over de Exact Online API koppeling


Een API koppeling van Exact Online bespaart tijd en voorkomt het maken van fouten. Hoe? Denk aan de handelingen die je (mogelijk) nog handmatig doet. Facturen en voorraadmutaties uit je webshop in je boekhouding plaatsen. Betalingen via iDeal of creditcard in de boekhouding verwerken en zorgen dat deze altijd up-to-date is. Het zijn enkele voorbeelden van de processen die je met API koppelingen kunt automatiseren. Je houdt automatisch je voorraad bij, boekt orders en facturen en synchroniseert klanten met je CRM. Dit geeft je niet alleen overzicht, maar ook tijd voor andere werkzaamheden.


Het voordeel van een Exact Online koppeling voor je webshop?

Het voordeel van een Exact Online koppeling is de verschillende kanten die je ermee op kunt. Er zijn honderden API koppelingen en er is daarmee altijd een oplossing voor jouw onderneming. Kies voor de Exact Online koppeling die jouw bedrijf een stapje verder brengt. Dit is hét grote voordeel van automatiseren. De tijd die je normaal gesproken bijvoorbeeld kwijt bent aan het bijwerken van je voorraad steek je nu op een andere manier in je onderneming. Je hebt ruimte voor taken die je vaak laat liggen of hebt je handen letterlijk vrij en geniet van de ruimte die dit biedt.


 


Schakel een specialist in zoals Go Online


Een Exact Online koppeling maken met je webshop is een complex project en kan beter uitbesteed worden aan een specialist. Wij hebben al verschillende koppelingen gemaakt en weten uit ervaring waar we op moeten letten. Hierdoor kunnen we veel sneller een koppeling maken en zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk dingen fout gaan in het proces. Want een koppeling tussen Exact Online en jouw webshop is de basis voor een goed lopend bedrijf.


Wil jij meer weten over hoe wij een koppeling voor jou kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je bij al je vragen, geheel vrijblijvend.


Gerelateerde artikelen

5 juni
10 minuten
13 juni
10 minuten
3 mei
8 minuten

Wat is jouw online uitdaging?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie bedrijf kunnen helpen om de online koploper van morgen te worden!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.