Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Er zijn meer dan 200 verschillende SEO factoren die samen jouw positie in Google bepalen. Deze SEO factoren zijn dikwijls te verdelen onder drie overkoepelende SEO pijlers, namelijk de techniek, content en autoriteit van je website.


De techniek van jouw website en de content op jouw website vallen onder on-page SEO, wat betekent dat deze SEO factoren op de website zelf te optimaliseren zijn. De autoriteit van je website valt onder off-page SEO, wat alle externe SEO factoren zijn die aan de buitenkant van je website invloed uitoefenen op jouw positie in Google. En dit is het deel van SEO waarbij linkbuilding een grote rol speelt.


Maar wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is dé methode om de autoriteit van je website te verhogen. Deze autoriteit wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de externe links van andere websites die verwijzen naar jouw website. Deze backlinks zijn voor Google belangrijk om jouw website autoriteit te bepalen. Niet alleen het aantal backlinks, maar ook de kwaliteit en relevantie van deze backlinks zijn zeer bepalend. Het is dus van belang om een gedegen linkbuilding strategie te hanteren.


Nu begrijp je wat linkbuilding is, maar heb jij als ondernemer ook genoeg tijd, kennis en ervaring om effectief te linkbuilden voor jouw website? Of wil je linkbuilding uitbesteden aan een professioneel linkbuilding bureau? Go Online hanteert een effectieve linkbuilding strategie, waarbij wij gespecialiseerd zijn in het creëren van een kwalitatief, natuurlijk en relevant linkprofiel.


Onze opdrachtgevers

Samenwerking sinds 2020
A score GTMetric
98% organische groei
35% meer conversies
+ lees meer
Samenwerking sinds 2024
Samenwerking sinds 2023
Samenwerking sinds 2022 + lees meer
Samenwerking sinds 2022
35% hogere sessieduur
36% organische groei
35% stijging conversiepercentage
+ lees meer
Samenwerking sinds 2021
Samenwerking sinds 2019
6000+ producten gemigreerd
36% organische groei
20% meer omzet
+ lees meer
Samenwerking sinds 2022

Gerealiseerde topposities

Wij doen wat we beloven. Met realistische doelen, een transparante SEO methodiek die voort komt uit kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerken. Daarmee behalen we blijvende resultaten.


Klant Zoekwoord Zoekvolume p/m Resultaat in Google.nl
Termaat Motoren Arai helm 2.500 Nr. 2 uit 7.330.000 resultaten
Go Online SEO bureau 1.000 Nr. 8 uit 25.300.000 resultaten
Tankstationprijzen.nl Benzinekosten berekenen 65.000 Nr 3. uit 1.640.000 resultaten
Nabuurs Logistiek 6.600 Nr. 2 uit 21.300.000 resultaten
Kracht Recruitment Vacatures bouwkunde 4.400 Nr. 3 uit 1.410.000.000 resultaten

Bovenstaande resultaten zijn gemeten op 2-4-2024. Ben jij benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.


De 3 pijlers van linkbuilding

Relevante backlinks

Wil jij effectief linkbuilden? Dan is het belangrijk om de relevantie van jouw backlinks in acht te nemen. Dat betekent dat het onderwerp van het domein waarvan jij een backlink ontvangt, overeen moet komen met het onderwerp van jouw eigen website. De relevantie van jouw linkprofiel beïnvloedt de positie in Google. Omdat wij een groot netwerk van linkpartners hebben, zijn wij in staat om relevante backlinks te verkrijgen binnen een breed scala aan uiteenlopende onderwerpen.


Kwalitatieve backlinks

Niet alleen de relevantie van de backlinks is van belang, maar ook de kwaliteit ervan. Linkbuilding heeft namelijk het beste resultaat als jouw website backlinks ontvangt van websites met een hoge autoriteit (DA) en een hoge betrouwbaarheid (TF). Tijdens het linkbuilden houden wij altijd rekening met deze kengetallen. Zo zorgen wij ervoor dat jouw website waardevoller wordt voor Google, met een stijging in positie als gevolg.


Natuurlijk linkprofiel

Bij linkbuilding gaat het niet alleen om kwantiteit, maar ook om kwaliteit. Google treedt streng op tegen het beïnvloeden van backlinks en kan hiervoor een penalty geven, met een positiedaling voor jouw website als gevolg. Go Online genereert een natuurlijk linkprofiel door te zorgen voor een gestructureerde verdeling tussen de verschillende typen backlinks, het creëren van een anchorprofiel met een evenwichtige anchortekstverdeling en het realiseren van uniciteit door links te verzamelen van verschillende IP-adressen.


Wat zeggen onze klanten

Linkbuilding uitbesteden in Nijmegen

Wil jij linkbuilding uitbesteden in Nijmegen? Als linkbuilding bureau uit Nijmegen hanteren wij een unieke en resultaatgerichte strategie waarmee wij topposities in Google behalen voor jouw website.


Het creëren van een kwalitatief en natuurlijk linkprofiel door middel van linkbuilding is een zorgvuldig continu proces. Met onze kennis, expertise en netwerk van linkpartners zijn wij in staat om een linkprofiel te genereren voor jouw website, waarmee jij bovenaan in Google komt te staan.


Voor bedrijven die linkbuilding uitbesteden bij ons, maken wij gebruik van onze doeltreffende linkbuilding strategie. De kern van onze strategie is het verkrijgen van relevante en kwalitatief hoogwaardige backlinks en het creëren van een natuurlijk linkprofiel.


Wij zijn Go Online

Vanuit passie voor het vak en gedrevenheid om andere bedrijven te helpen is Go Online in 2016 opgericht door Ivo & Shiva. Inmiddels bestaat Go Online uit een hecht team van SEO/ WEB specialisten en werken we vanuit ons kantoor in de Ooij (Nijmegen) samen met bedrijven in de regio aan succesvolle SEO campagnes en maatwerk web projecten.

100+top posities behaald
5+in-house specialisten
5+jaar gemiddelde samenwerking
5/5beoordeling op Google

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.