Kies een betrouwbare webhost voor je website of app

Gepubliceerd: 06 januari 2022
Bijgewerkt: 08 december 2023
Leestijd: 5 minuten

Inhoudsopgave

Heb je een mooie website gebouwd, dan wil je natuurlijk dat die zichtbaar is voor je doelgroep. Je website moet online zijn zonder storingen, zodat je er op kunt vertrouwen dat klanten en mogelijke klanten die op zoek zijn naar jouw bedrijf, stichting of vereniging je altijd kunnen vinden.


Ook moet de website niet te traag zijn bij het laden. Dit wekt namelijk ergernis bij bezoekers met als gevolg dat ze net zo snel weer vertrekken als ze zijn gekomen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het belangrijk om voor je website een goede webhost te selecteren. Dat hoeft niet de duurste te zijn, als het maar wel een betrouwbare is.


Waar moet een goede webhost aan voldoen?

Een goede webhost zorgt ervoor dat zijn serverpark in orde is zodat het bedrijf betrouwbare dienstverlening kan leveren. Daarnaast moet de klantenservice eenvoudig bereikbaar zijn. Deskundige medewerkers moeten je snel kunnen helpen als je een probleem hebt.


Wat voor jou de beste webhosting is hangt af van een aantal factoren. Wil je vooral een goedkope webhosting omdat je een eenvoudige website hebt die niet zoveel ruimte in beslag neemt? Dan maak je ongetwijfeld een andere keuze dan wanneer je een goed bezochte webshop hebt met veel dataverkeer, of als je regelmatig livestreams op je website laat zien die veel data vereisen.


Speciale diensten van je webhost

Het kan zijn dat je gebruik wilt maken van speciale diensten zoals Node JS hosting. Wanneer dit voor jou van belang is, dan is het natuurlijk zaak om je webhosting bedrijf hierop te selecteren. Voordat je een contract afsluit voor de hosting van je website is het daarom belangrijk om goed te onderzoeken of de aangeboden diensten aansluiten bij jouw wensen. Als dat bij de ene host niet lukt dan wellicht wel bij een andere.


Bereken vooraf ook goed hoeveel ruimte je website in beslag neemt. Niet alleen vandaag maar ook over een jaar. Wil je je website laten groeien? Zorg dan dat je een webhost kiest die daarvoor voldoende ruimte beschikbaar stelt. Soms is een upgrade naar een duurder abonnement noodzakelijk als je website te groot wordt.


Online webhosting vergelijken

Er zijn honderden aanbieders van webspace. Het kan daarom lastig zijn om een goede keuze te maken. Online webhosts vergelijken is een goede manier om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op de aangeboden diensten. Goedkoop is niet altijd de beste keuze omdat dit nog wel eens ten koste gaat van de service.


Weet jij bijvoorbeeld al veel over de materie en vind jij je eigen weg wel, dan kan goedkope hosting interessant voor je zijn. Ben je wat minder bekend met hosting, dan is het fijn om een goede service te hebben. Vaak is de bij wat duurdere aanbieders wat meer tijd en moeite gestoken in de interface zodat iedereen makkelijk zijn of haar weg weet te vinden.


Daarnaast wordt er ook meer tijd en kosten gestoken in de klantenservice. TransIP bijvoorbeeld is een van de duurdere aanbieders, maar hun interface is erg overzichtelijk, makkelijk te begrijpen en de klantenservice reageert vrijwel altijd binnen het uur en nemen ze alle tijd voor je. Denk dus goed na over wat voor jou persoonlijk het beste is.


Gerelateerde artikelen

7 december
10 minuten
3 mei
8 minuten
3 april
3 minuten
21 maart
5 minuten

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.