Een WordPress website laten maken? Hier let je als bedrijf op

Gepubliceerd: 03 november 2021
Bijgewerkt: 08 december 2023
Leestijd: 12 minuten

Inhoudsopgave

WordPress is een gratis programma om een website te bouwen en onderhouden. Van blog tot webshop en alles ertussenin; met WordPress ga je zelf aan de slag. Met meer dan 30% van alle websites is WordPress het meest populaire content management systeem (CMS) ter wereld. De reden hiervoor is de toegankelijkheid van het programma. WordPress biedt een overzichtelijke editor en geeft met plugins en thema’s de bouwsteentjes voor een professionele website. Het feit dat je van dit alles gratis gebruikt kunt maken, maakt het ‘open source software’. Voor iedereen is een WordPress website binnen handbereik.


Waarom is de vindbaarheid van je website belangrijk?

Wanneer je een WordPress website wilt laten maken, komt vanzelf het onderwerp ‘SEO’ aan de orde. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, gaat dit over de vindbaarheid van je website in Google of een andere zoekmachine. Die vindbaarheid vertaalt zich in een positie tussen de zoekresultaten van de zoekmachine. Dit is bij het laten maken van je WordPress website dus van groot belang. Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten staat, hoe groter de kans dat je een bezoeker op jouw website ontvangt.


Zo achterhaal je de snelheid van je webpagina

Met de ‘PageSpeed-test’ van Google doe je een prestatie-test voor jouw webpagina. Best een handige tool als je een WordPress website wilt laten maken. Wat houdt het precies in? Met een checklist wordt gekeken aan welke prestatie-verbeteringen het nog ontbreekt op een website, waarna een score tussen 0 en 100 wordt berekend. Tussen 50 en 90 wordt gezien als een score die verbetering nodig heeft. Een score van 90 wordt beoordeeld als een goede uitkomst. Heb je alle mogelijke prestatie-verbeteringen doorgevoerd? Dan ontvangt je website een score van 100.


De veiligheid van je website helemaal in orde

Online veiligheid wordt steeds belangrijker. Bij het laten maken van een WordPress website is het daarom van belang om alle zaakjes op orde te hebben. Met SSL (Secure Socket Layer) ben je waarschijnlijk bekend zonder dat je je hiervan misschien bewust bent. Het bekende slotje, dat zich aan het begin van de adresbalk bevindt, laat zien dat er gebruik is gemaakt van een SSL-certificaat. Dit is een klein gegevensbestand dat waarborgt dat alle communicatie tussen webpagina en bezoekers in versleutelde vorm wordt verstuurd. Met de beveiligde HTTPS internetverbinding die hierdoor tot stand komt, wordt voorkomen dat cybercriminelen deze gegevens kunnen lezen. Daarnaast zorgt het SSL-certificaat voor een versterkte positie in Google.


 


Zorg dat jouw website aan de AVG voldoet


Sinds een tijdje is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht, waarmee in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving geldt. Het houdt in dat gegevens die via je website worden verwerkt en opgeslagen, goed beveiligd én inzichtelijk moeten zijn. Wat betekent dit bij het laten maken van een WordPress website? Wanneer je gegevens verzameld, bijvoorbeeld door middel van een contactformulier, moet een bezoeker hier zélf toestemming voor geven. Hiervoor wordt vaak een aanvinkboxje gebruikt. Vraag bovendien alleen om de gegevens die je echt nodig hebt en maak duidelijk wat je ermee gaat doen. Transparantie is van groot belang.


Bespaar jezelf tijd met het toepassen van software koppelingen

Een WordPress website laten maken kost tijd, zeker als je het goed wilt doen. Met het direct implementeren van de juiste systemen bespaar je jezelf een hoop tijd én handmatig werk wanneer je webpagina eenmaal up en running is. Met een koppeling tussen jouw website en je softwaresysteem zorg je dat het verwerken van gegevens automatisch gaat, zodat jij tijd hebt voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan koppelingen met bijvoorbeeld boekhoudsysteem Exact Online of online betalingssysteem Mollie.


Met maatwerk haal je meer uit je website

Om meer uit je website te halen, kan een template maar zoveel doen. Wil je echt onderscheid maken? Een WordPress website laten maken die je omzet oplevert en gekwalificeerde leads ontvangt via Google? Met maatwerk kom je verder. Hierbij zet je niet alleen een prachtige website neer, maar neem je ook jouw bedrijfsdoelen, -processen en doelgroep mee. Je tilt je website naar een hoger niveau door het stellen van de juiste vragen en dit te vertalen naar goede content. Natuurlijk is het mogelijk om hierbij door een professional een handje geholpen te worden.


Het juiste ontwerp is mobile responsive

In de afgelopen jaren is het aantal websites dat via andere apparaten dan een computer wordt bekeken enorm gestegen. Een mobile responsive website is dan ook geen overbodige luxe meer. Wanneer dit in orde is, past de webpagina zich aan aan het scherm waarmee de bezoeker de website bekijkt, ongeacht of dit een computer, tablet of smartphone is. Een WordPress website laten maken die mobile responsive is, zorgt voor meer bezoekers op je pagina en een langere sessieduur.


 


Gebruiksvriendelijk design heeft een streepje voor


Een gebruiksvriendelijke website is een must. Voor jouw onoverzichtelijke of onduidelijke pagina tien anderen! Ga maar eens na hoelang je op een website blijft hangen die je niet binnen enkele seconden laat zien wat je zoekt. Bij het laten maken van een WordPress website komen veel dingen kijken en gebruiksvriendelijkheid staat zeker niet op de laatste plaats. Geeft je webpagina overzicht en antwoord op de vragen die bezoekers stellen? Dan blijven ze in het merendeel van de gevallen nét wat langer hangen. En dat kan je zomaar die volgende klant opleveren.


 


Een goede website heeft conversies als resultaat


Daarnaast gaan gebruiksvriendelijke en mobile responsive websites maar zover, als ze geen omzet opleveren. Een WordPress website moet óók conversiegericht zijn. Je wilt dat je website aanzet tot actie, wat dat in jou geval dan ook mag zijn. Misschien is het een order in je webshop of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Het kan het downloaden van een gratis PDF zijn of een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je weet dat je website werkt als conversies het resultaat zijn.


Hoe kies je de juiste hosting?

Een kleine online zoektocht maakt duidelijk dat je voor de hosting van je website overal terecht kunt. Velen geven je de mogelijkheid om een klein stukje op het wereldwijde web het jouwe te maken, maar hoe kies je voor de juiste partij? Bij goede hosting krijg je niet alleen het domein voor je website, maar ga je ook voor goede klantenservice en goede features. Als je vastloopt met je WordPress website wil je namelijk goed geholpen worden, door een bedrijf dat verstand van zaken heeft.


 


Dit houdt goed onderhoud aan je website in


Aan het onderhoud van een website is niet te ontkomen. Doe je dit wel, dan is het resultaat duidelijk: een trage of niet werkende website. De benodigde updates worden niet meer uitgevoerd, met als resultaat dat je website steeds meer plaatsen zakt in de zoekresultaten van Google. Onderhoud voor je website heeft daarnaast te maken met snelheid, bug fixes en nieuwe features. Al met al zorgt onderhoud ervoor dat je website zo aangenaam mogelijk werkt, zodat bezoekers een prettige ervaring hebben en vaker terugkomen.


Dit maakt jouw WordPress website tot een succes

Wil jij dus een WordPress website laten maken? Nu weet je dat hier veel bij komt kijken; alles om gebruikers én jijzelf zoveel mogelijk plezier van je pagina te geven. Om gebruikers een zo prettig mogelijke ervaring te geven staat vindbaarheid hoog op de lijst, wat hand in hand gaat met de snelheid en het ontwerp van je website. Achter de schermen zorg je ervoor dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt met de juiste koppelingen en zorg je ervoor dat er aan de betreffende veiligheidsnormen wordt voldaan. Ten slotte maakt goede hosting en onderhoud het plaatje compleet.


Gerelateerde artikelen

5 juni
10 minuten
5 juli
8 minuten
13 juni
10 minuten

Wat is jouw online uitdaging?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie bedrijf kunnen helpen om de online koploper van morgen te worden!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.