Wat is Rank Math SEO?

Inhoudsopgave

Rank Math is een SEO tool die je kunt gebruiken bij het werken met Wordpress. Rank Math maakt het mogelijk 30 SEO tools tegelijkertijd te gebruiken, zonder last te hebben van snelheidsvermindering of te moeten inleveren op performance. Door middel van Rank Math kun je snel zien waar je verbeterpunten liggen op SEO-gebied, zodat je deze direct kunt aanpassen. Daarnaast is het zowel in de zoekresultaten op Google als via social media mogelijk om met Rank Math voorbeelden van je content te zien nog voordat je het plaatst.


Waarom een plugin voor SEO gebruiken?


Met een plugin voor SEO kun je je website optimaliseren voor Google. Op die manier kan Google je eerder vinden en zul je uiteindelijk hoger eindigen in de zoekresultaten. Een plugin kan je adviseren een andere SEO titel te kiezen, een andere meta-omschrijving te schrijven of je zoekwoorden aan te passen zodat je pagina eerder door gebruikers gevonden kan worden. Daarnaast herinnert een plugin je eraan als je een keer belangrijke onderdelen van content op een pagina vergeet, zoals kopjes en subkopjes. Ook kan de plugin adviseren meer gebruik te maken van interne of externe links of je adviseren de lengte van je pagina aan te passen.


Wat kan Rank Math allemaal?


Rank Math bevat een zeer simpele interface. Het is daardoor snel duidelijk op welke punten je nog het een en ander kunt verbeteren. Rank Math is snel te installeren door Wizard. Rank Math heeft een eigen dashboard waarbij alle mogelijkheden van Rank Math overzichtelijk staan vermeld.

Ook heeft Rank Math onder meer een eigen SEO-checklist. Deze checklist geeft overzichtelijk weer waarop goed gescoord zal worden in Google en waar je eventueel nog wat meer aandacht aan moet besteden.


Verder leent Rank Math zich er ook uitstekend voor om samen te gebruiken met Wordpress Gutenberg editor. Daarnaast is het inmiddels mogelijk Rank Math te gebruiken met de DIVI Visual builder. Bovendien werkt de plugin ook goed samen met de Elementor Pagebuilder.


Naast koppelingen met diverse andere programma’s en plugins, is het bij Rank Math onder meer mogelijk om meerdere zoekwoorden of zinnen in te stellen. Je kunt dus voortaan verschillende zoekwoorden koppelen aan één pagina om deze te optimaliseren. Andere mogelijkheden die Rank Math onder meer heeft, zijn een koppeling met Google Search Console, een redirects en 404 monitor en een integratie met schema.org voor gestructureerde metadata.


Wat kost Rank Math?


Rank Math heeft als SEO-plugin zowel betaalde varianten als een gratis variant die je kunt gebruiken. Zo heeft het gratis pakket onder meer 5 content AI-tegoeden, 18 vooraf gedefineerde schematypen, elementor-integratie, Divi-integratie, beperkte Google-indexstatusrapporten en beperkte e-mailrapporten over SEO-prestaties. In de betaalde plugins is het mogelijk om onder meer geavanceerde gestructureerde data in te stellen en lokale SEO elementen toe te passen. Voor de betaalde plugins betaal je $59 per jaar voor PRO, $199 voor BEDRIJF en $499 voor BUREAU. Kijk hier voor een overzicht voor wat je bij welk pakket krijgt.

Recente blog artikelen

7 december
10 minuten
28 februari
6 minuten
22 januari
8 minuten

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.