Wat zijn backlinks?

Inhoudsopgave

Een backlink is een link van een andere website die naar jouw website leidt. Hiermee kun je op twee verschillende manieren bezoekers naar jouw pagina genereren: doordat ze direct op de link klikken en op jouw pagina terechtkomen, maar ook doordat zoekmachines als Google jouw website ‘belonen’ voor zijn populariteit door hem hoger in de zoekresultaten te tonen. Een backlink is in feite namelijk een positieve aanbeveling van een andere website. Des te meer relevante en kwalitatief hoogwaardige backlinks naar jouw pagina er bestaan, des te groter jouw autoriteit wordt.


Backlinks als zwaarstwegende onderdeel van zoekmachine optimalisatie


Backlinks worden ook wel aangeduid met linkbuilding. Welke benaming je ook gebruikt, het feit is dat het een zwaarwegend onderdeel van zoekmachine optimalisatie oftewel SEO is. SEO staat voor de technieken die je gebruikt om je website zo hoog mogelijk in de organische (onbetaalde) zoekresultaten te laten scoren. In de meeste gevallen gaat het om Google zoekresultaten. Alhoewel er meer dan 200 factoren bestaan die de SEO mede bepalen, zijn backlinks de zwaarstwegende. Wil je hoog scoren in de zoekresultaten, dan verdienen de backlinks dus flinke aandacht.


Het verschil tussen externe links en backlinks


Binnen de SEO kunnen drie soorten links worden onderscheiden: interne links, externe links en backlinks. De laatste twee worden nogal eens door elkaar gebruikt. Er bestaat echter een klein verschil tussen. Een externe link is een link op jouw pagina naar een andere website. Dit kan ook goed je eigen Facebook- of Instagrampagina zijn. Backlinks zijn echter links die vanaf externe pagina’s naar jouw website verwijzen. Ze worden ook wel eens aangeduid met ‘inbound links’. Des te meer relevante verwijzingen naar jouw website er bestaan, des te hoger wordt jouw positie.


De resultaten van backlinks


Wegens het zwaarwegende belang van backlinks voor de algehele SEO kiezen velen ervoor een marketingbureau in te schakelen. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat de gerealiseerde backlinks de juiste zijn. Een marketingbureau weet de relevantste en betrouwbaarste backlinks te verkrijgen en kan er zo voor zorgen dat jouw website in de organische zoekresultaten stijgt. Weet wel dat het even duurt voordat backlinks hun vruchten afwerpen. Doorgaans worden de resultaten na een half jaar tot een jaar zichtbaar.

Recente blog artikelen

5 juni
10 minuten
13 juni
10 minuten
3 mei
8 minuten

Wat is jouw online uitdaging?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie bedrijf kunnen helpen om de online koploper van morgen te worden!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.