Hoe werkt linkbuilding?

Inhoudsopgave

Linkbuilding staat voor het verkrijgen van backlinks naar jouw website. Zoekmachines in Google interpreteren dit als bewijs van autoriteit en belonen dit met een hoge ranking in de organische zoekresultaten. Een link van een andere website wordt namelijk gezien als een ‘stem’ voor de jouwe. Een zoekmachine krijgt zo dus meer vertrouwen in jouw website. En dat is belangrijk, want zijn doel is het bieden van de beste zoekresultaten aan zijn bezoekers. Linkbuilding is een factor van belang binnen de SEO. Google heeft bevestigd dat linkbuilding tot de drie belangrijkste factoren binnen de zoekmachine optimalisatie behoort.


Kwaliteit boven kwantiteit


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, draait het bij linkbuilding niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van de links. Een link op meerdere websites die zelf een lage autoriteit hebben zijn samen minder waard als een link op één website met een veel hogere autoriteit. Sommige websites kunnen jouw autoriteit zelfs benadelen. Natuurlijk kan de kwaliteit van websites in de loop der tijd ook fluctueren. Lage autoriteiten kunnen uitgroeien tot hogere. Linkbuilding kan bovendien bijdragen aan het opbouwen van een goede relatie met diverse websites.


Hoe kun je backlinks realiseren?


De officiële naam voor een link op een externe website die naar jouw website verwijst, is backlink. Je kunt deze op verschillende manieren creëren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van je website op een online bedrijvengids. Omdat je deze zelf kunt aanmaken, heeft een dergelijke backlink minder waarde. Beter is het om linkbuilding aan te vragen bij andere websites. Dit kost je wel wat meer tijd, maar levert een hogere waarde op. Heb je backlinks verkregen? Houd dan ook altijd in de gaten of deze behouden blijven.


Hoe lang duurt het voordat linkbuilding zijn vruchten afwerpt?


Linkbuilding is zoals gezegd een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Alle technieken die je in het kader van SEO inzet, vergen inspanning én tijd. Je zult dan ook niet van de ene op de andere dag de effecten van linkbuilding zien. Om middels linkbuilding (en andere SEO-technieken) goede resultaten te behalen, heb je minstens zes maanden geduld nodig. In veel gevallen laten de resultaten zich tot wel twaalf maanden op zich wachten.

Recente blog artikelen

7 december
10 minuten
3 mei
8 minuten
3 april
3 minuten
21 maart
5 minuten

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.