Wat zijn SEO teksten?

Inhoudsopgave

SEO teksten zijn teksten die geschreven zijn om zo hoog mogelijk in de resultaten van zoekmachines als Google te kunnen ranken. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Waar je voorheen de juiste zoekwoorden zoveel mogelijk in een tekst liet terugkomen, is keyworddichtheid tegenwoordig niet meer het toverwoord. Zoekmachines prikken hier vandaag de dag makkelijk doorheen en kunnen je hiervoor zelfs ‘straffen’. Goede SEO teksten combineren belangrijke zoektermen namelijk met waardevolle content en relevante informatie rondom de onderwerpen waarop mensen zoeken.


De bezoeker op de eerste plaats


Het algoritme van zoekmachines als Google is constant aan verandering onderhevig. Wat echter nooit verandert, is het feit dat de bezoeker altijd op de eerste plaats komt. Pas wanneer de content op je website waardevol genoeg is, kunnen de erin opgenomen zoekwoorden ervoor zorgen dat je écht hoger scoort in zoekmachine rankings. Een website dient dan ook niet voor zoekmachines, maar voor haar bezoekers te worden gemaakt. Dit in tegenstelling tot wat de term Search Engine Optimization je wellicht doet vermoeden. Deze stamt echter uit het tijdperk dat keywords het belangrijkst waren.


SEO teksten schrijven


Bij het schrijven van SEO teksten verwerk je de zoekwoorden strategisch in je tekst. Zo maak je de zogeheten ‘crawlers’ van zoekmachines als Google duidelijk waar jouw tekst over gaat. Een crawler is een bot die op systematische wijze websites doorzoekt. Schrijf je een SEO tekst, dan is het te allen tijde belangrijk om je doelgroep en hun doel te bepalen, het onderwerp en de boodschap van je tekst te bepalen en over de structuur na te denken. Tijdens het schrijven benadruk je voordelen, je unique selling point en welk probleem het door jou aangebodene kan oplossen.


Wat leveren SEO teksten op?


SEO teksten vormen een onderdeel van content marketing, een type marketing dat zich richt op online activiteiten. SEO teksten zijn een belangrijk onderdeel, maar er is tijd nodig om het effect van een goede tekst in de resultaten terug te zien. Zo zul je na enkele maanden nog geen verschil in de rankings zien. Geduld is dan ook geboden. Op de termijn helpen goede SEO teksten je met het ontvangen van meer relevante website bezoekers, meer conversie en een hogere ranking in de organische zoekresultaten. Ook zul je bekend raken als expert binnen jouw branche.

Recente blog artikelen

7 december
10 minuten
3 mei
8 minuten
3 april
3 minuten
21 maart
5 minuten

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.