Wat zijn SEO tools?

Hoog scoren in de organische zoekresultaten was nooit eerder zo belangrijk als nu. Dit betekent ook dat SEO-tools onmisbaar zijn. SEO-tools zijn softwareprogramma’s die je waardevolle inzichten in verschillende zaken geven en zo kunnen bijdragen aan een hogere score in de zoekresultaten van een zoekmachine, meestal Google. SEO tools helpen je dus bij de zoekmachine optimalisatie, wat leidt tot meer relevanter verkeer naar je website. Een deel van de SEO-tools is gratis, maar voor de beste softwareprogramma’s betaal je. Google Analytics en Google Search Console zijn wellicht de allerbekendste, maar er bestaan wel duizenden SEO tools.

Alles-in-één tools en tools die zich op één aspect van SEO richten

Een groot deel van de SEO tools focust zich op één aspect van zoekmachine optimalisatie. Zo bestaan er bijvoorbeeld tools voor zoekwoordenonderzoek, maar ook rank tracking tools en SEO-tools voor on-page analyses. Van die laatste is de bekende SEO-tool Yoast een goed voorbeeld. Daarnaast bestaan er onder andere websitesnelheid analyse tools, linkanalyse tools en SEO audit tools. Met die laatste voer je zogenoemde gezondheidschecks uit. Behalve SEO tools die zich op één aspect focussen bestaan er ook alles-in-één tools zoals SEMrush.

De concurrentie een stap voorblijven

SEO tools helpen je jouw website te optimaliseren, maar geven je daarnaast ook inzicht in de strategieën en successen van je directe concurrenten. Zo kun je onder andere ontdekken op welke zoekwoorden zij hoog scoren en op welke website backlinks naar hun eigen site te vinden zijn. Op deze manier lukt het je om deze altijd een stapje voor te blijven. Door aan de kwaliteit van je eigen website te werken én je concurrenten te monitoren zul je zichtbare resultaten behalen.

Betere resultaten in minder tijd

Ondernemers en eigenaren van websites die geen gebruik maken van SEO tools zijn doorgaans een zeer groot deel van hun tijd kwijt aan het optimaliseren van hun website, terwijl zij daar beperkte resultaten mee behalen. Door een goede SEO tool toe te passen, voer je dezelfde handelingen in slechts enkele minuten uit. Zo behaal je niet alleen optimale resultaten, maar bespaar je ook een hoop tijd die je vervolgens voor andere zaken kunt benutten. Zeker voor grote bedrijven of bedrijven die een groot aantal websites hebben wordt een alles-in-één tool aanbevolen.

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.