Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) en een manier voor websites om hoger te scoren in zoekmachines als Google. Middels linkbuilding genereer je links vanaf externe websites naar een specifieke website. Wat je ermee bereikt is een hogere ranking in de zoekmachine resultaten. Dit komt omdat een link op een externe website eigenlijk wordt gezien als een ‘stem’ voor jouw website. Op des te meer pagina’s jouw link te vinden is, des te harder zul je stijgen in de zoekresultaten.

Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit is van belang

Om hoog in de zoekmachine resultaten te eindigen, heb je autoriteit nodig. Linkbuilding is een van de manieren om dit te bewerkstelligen. Soms verkeert men in de veronderstelling dat het belangrijk is om eenvoudigweg zoveel mogelijk links op externe websites naar jouw website te laten verwijzen. Dat is echter niet helemaal waar. De kwaliteit van de links speelt namelijk ook een rol. Is de linkkwaliteit hoger, dan vinden zoekmachines als Google deze ook waardevoller. Het is dus effectiever om een link op een bekende website naar jouw pagina te laten verwijzen.

Tips bij linkbuilding

Wil je met linkbuilding aan de slag, dan is het zaak dat je dit vanaf het begin goed aanpakt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je partners vragen een link naar je website te plaatsen of kun je voor andere websites een gastblog schrijven. Dit laatste vergt natuurlijk wel meer tijd van je. Blogs kunnen ook weer gedeeld worden op sociale media, wat wederom als een verwijzing telt. Dit maakt je linkprofiel meteen diverser. Linkbuilding is een complex proces. Je kunt dit dan ook het beste uit handen geven aan een professional.

Het belang van interne linkbuilding

Behalve externe linkbuilding bestaat er ook interne linkbuilding. Daarmee wordt de structuur binnen je eigen website bedoeld. Een heldere en volledige linkstructuur laat zoekmachines weten welke pagina’s het belangrijkst zijn. Middels linkjes naar die betreffende pagina wordt hieraan meer waarde toegekend. Zoekmachines pikken dit op en zullen hetzelfde doen. Tevens zorgt een goede interne linkbuilding ervoor dat bezoekers gemakkelijk door je webpagina kunnen navigeren. Een factor die niet te verwaarlozen is, want gebruiksvriendelijkheid is van groot belang voor de SEO. Zoekmachines streven er immers naar hun bezoekers de beste resultaten te tonen.

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.