Hoe krijg je backlinks?

Inhoudsopgave

Een backlink is een link vanaf een externe website naar jouw webpagina. Backlinks zijn belangrijk, omdat zoekmachines als Google dit als een indicatie van jouw autoriteit binnen een bepaalde niche zien. Het aantal relevante backlinks bepaalt voor een groot deel de waarde van een webpagina. En des te hoger die waarde, des te hoger de betreffende pagina ook in de organische zoekresultaten terechtkomt. Met backlinks kun je niet onvoorbereid aan de slag gaan. Het is onder andere belangrijk dat je goed nadenkt over waar je de backlinks naartoe wilt laten linken.


Backlinks en link juice


Backlinks creëren waarde in de vorm van zogeheten ‘link juice’. Dit is het lekken van waarde tussen pagina’s. Plaats jij een link op jouw pagina, dan lekt er waarde naar de pagina’s waar de links naartoe leiden. Dit geldt overigens voor zowel interne als externe links. Daarbij moet wel gezegd worden dat de externe links een krachtigere uitwerking hebben. Het verkrijgen van backlinks noemt men ook wel linkbuilding. Je dient daarbij wel technieken toe te passen die onder de White Hat SEO van Google valt. Dit zijn technieken waarmee je je website op legale wijze optimaliseert.


Manieren om backlinks te verkrijgen


Er bestaan verschillende mogelijkheden om backlinks te verkrijgen. Zo kun je je bijvoorbeeld op diverse startpagina’s aanmelden. Alhoewel dit een gemakkelijke methode is, heeft dit zeer beperkte waarde. Dit wordt verklaard door het gemak waarmee dergelijke backlinks te realiseren zijn. Beter is het om je backlinks actief te vergaren. Wat je dan doet, is het op internet zoeken naar voor jouw relevante websites -dat zijn websites die zich in dezelfde branche als jij bevinden- en deze actief te benaderen met de vraag of zij een backlink zouden willen plaatsen.


Artikel marketing


Wat je ook kunt doen om backlinks te verkrijgen is artikel marketing. Dit betekent dat je niet alleen een backlink, maar een heel artikel van jezelf op een externe website laat plaatsen. We hebben het hier dan over het schrijven van een gastblog. Daarin staat dan een link naar jouw website. Alhoewel het wat tijd kost om websites hierover te benaderen, staat een groot deel daarvan er positief tegenover. Er bestaat namelijk een grote behoefte aan waardevolle content. In de toekomst zullen sociale media een grotere rol gaan spelen bij backlinks en zoekmachine optimalisatie in het algemeen.

Recente blog artikelen

5 juni
10 minuten
13 juni
10 minuten
3 mei
8 minuten

Wat is jouw online uitdaging?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie bedrijf kunnen helpen om de online koploper van morgen te worden!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.