Wat is Moz?

Inhoudsopgave

Moz is een sterke SEO tool. Door de inzichten de Moz je geeft en de hierop volgende acties die je uitvoert om verbeteringen te bewerkstelligen, lukt het je om hoger in de organische zoekresultaten terecht te komen. Moz is een basic tool en daarom vooral geschikt voor kleinere website. Een standaard abonnement staat je toe tot vijf websites te beheren. Voor grotere bedrijven worden SEMrush en Ahrefs aangeraden. Ondanks zijn basic karakter is Moz wel degelijk een complete tool, die vooral bekendstaat om zijn functionaliteiten Keyword Explorer, Link Explorer en My Online Presence.


Keyword Explorer


Moz staat bekend als een gebruiksvriendelijke tool die precies de juiste informatie verstrekt. Onder andere van zijn Keyword Explorer wordt het vaakst gebruikgemaakt. Hiermee ontdek je hoe gebruikers naar producten en services zoeken. Binnen een ruime database kun je zoekwoorden bepalen door ze te analyseren op zoekvolume en moeilijkheidsgraad. Moz vervaardigt hiervan uitgebreide rapporten die je helpen de juiste zoekwoorden en zoekwoordcombinaties te bepalen die meer verkeer naar je website genereren. Ook kun je een analyse van de concurrentie maken.


Link Explorer


Behalve van de Keyword Explorer wordt door gebruikers van Moz ook veel met de Link Explorer gewerkt. Deze geeft je inzicht in nieuwe backlink mogelijkheden. Backlinks zijn links op externe websites die naar jouw website linken. Ook verkrijg je inzicht in de kracht van de bestaande backlinks en de manieren om deze te versterken. Ook hier verkrijg je niet alleen inzicht in je eigen score, maar ook in die van je concurrentie. Door na de gaan hoe hun backlinkprofiel in elkaar zit, lukt het je een concurrentievoordeel te behalen. Met backlinking bewerkstellig je autoriteit binnen een niche.


My Online Presence


De derde van de vaakst gebruikte functionaliteiten van Moz is My Online Presence. Hiermee verkrijg je inzicht in jouw ranking binnen lokale zoekopdrachten. Deze ranking geeft je inzicht in de vindbaarheid van je website en is vooral voor websites die zich op een lokale doelgroep richten van groot belang. Om een hoge ranking te bereiken, dien je aanwezig te zijn in sites als Google, Bing, Facebook en Tripadvisor. Het is daarbij van belang dat de informatie die op de verschillende pagina’s consistent is.

Recente blog artikelen

5 juni
10 minuten
5 juli
8 minuten
13 juni
10 minuten

Wat is jouw online uitdaging?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jullie bedrijf kunnen helpen om de online koploper van morgen te worden!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.