Rank Math vs Yoast

Inhoudsopgave

Tegenwoordig bestaan er twee grote spelers op het gebied van SEO plugins voor Wordpress. Voorheen was het bijna standaard dat iemand koos voor Yoast, maar tegenwoordig heeft Yoast er een grote concurrent bij; namelijk Rank Math.


Yoast SEO


Yoast is in 2010 gelanceerd met als doel gebruikers van Wordpress te helpen hun pagina beter in te richten om hoger te eindigen in de resultaten van Google. Inmiddels is Yoast SEO uitgegroeid tot de meest populaire SEO plugin op Wordpress en zelfs een van de meest populaire Wordpress plugins.


Rank Math


Een tegenhanger van Yoast is Rank Math. Rank Math is een redelijk nieuwe plugin op Wordpress en is ongeveer sinds eind 2018 te gebruiken. Rank Math is ontwikkeld door het developmentteam van MyThemeShop van Wordpress. Hoewel Rank Math een nieuwkomer is, is het inmiddels al het op één na populairste Wordpress SEO plugin.


Verschillen Rank Math en Yoast


Voor de verschillen kijken we voornamelijk naar de gratis pakketten van Rank Math en Yoast. Rank Math heeft meer features dan Yoast, waardoor Rank Math eventueel meer interessant kan zijn indien je al deze features ook daadwerkelijk gebruikt.

Rank Math maakt het mogelijk meerdere zoekwoorden te koppelen aan één pagina, in tegenstelling tot Yoast waarbij je maar één zoekwoord kunt instellen. Verder kun je met het gratis pakket van Rank Math je website optimaliseren voor lokale SEO. Bij Yoast is dit alleen mogelijk wanneer je ervoor betaalt. Daarnaast biedt het gratis pakket van Rank Math de optie om 301 en 302 redirects te maken en te beheren. Ook hierbij geldt dat Yoast dit alleen in haar betaalde pakketten aanbiedt.

Daarnaast zijn er een aantal functies dat Rank Math heeft wat Yoast niet heeft. Zo kun je de SEO van afbeeldingen verbeteren en automatisch alt tags en titel tags invullen. Verder biedt Rank Math internal link suggesties, kun je de website monitoren op 404 fouten en kun je een tracking code toevoegen waardoor je informatie van Google Analytics kunt inzien. Als laatste telt Rank Math zowel het aantal interne en externe links in je content. Yoast telt hierbij alleen de interne links.

Maar ook Yoast heeft enkele functies die Rank Math weer niet heeft, waardoor het wellicht beter zou zijn om Yoast als SEO plugin te gebruiken. Zo kun je met Yoast een content schema type instellen en belangrijke pagina’s markeren als ‘Cornerstone’. Hierdoor kun je deze contentpagina’s nog verder optimaliseren en meer interne links naar maken.


Welke plugin kiezen?


Beide plugins doen wat ze doen en dat is het optimaliseren van je content om beter te scoren in Google. Qua kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn ze allebei goed. De keuze voor een van deze twee plugins ligt er heel erg aan wat voor persoonlijke voorkeur je hebt en eventueel naar wat voor specifieke functies je op zoek bent.

Recente blog artikelen

7 december
10 minuten
3 mei
8 minuten
3 april
3 minuten
21 maart
5 minuten

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.