Wat doet een SEO specialist?

Inhoudsopgave

Een SEO specialist, ook wel een SEO marketeer of online marketeer genoemd, is een specialist die de juiste methoden inzet om ervoor te zorgen dat een webpagina hoog in de organische zoekresultaten eindigt en dus veel relevante bezoekers krijgt. De organische zoekresultaten zijn de webpagina’s die het beste overeenkomen met een ingevoerde zoekterm. Een SEO specialist heeft diepgaand verstand van zoekmachines en de algoritmes die deze gebruiken. De meeste specialisten houden zich bezig met Google, omdat dit de zoekmachine is die verreweg het vaakst wordt gebruikt.


Zo optimaliseert een SEO specialist jouw webpagina


Om ervoor te zorgen dat een webpagina maximaal vindbaar is en de potentiële consument het hoogst haalbare gebruiksgemak biedt, kan de SEO specialist verschillende SEO technieken inzetten om de pagina te optimaliseren. Hierbij kun je denken aan het verhogen van de laadsnelheid van de webpagina, het plaatsen van teksten geschreven door copywriters en het plaatsen links op andere webpagina’s die naar de betreffende website verwijzen. De SEO specialist voert tevens analyses van het zoekgedrag van doelgroepen uit en volgt de continu veranderende trends op het gebied van SEO en online marketing in het algemeen.


Hoe word je SEO specialist?


Er bestaat geen specifieke opleiding tot SEO specialist en de verwachting is dat deze ook niet zal komen. SEO is een zeer dynamisch werkveld dat constant aan verandering onderhevig is. Lesmateriaal zou al gauw verouderd zijn. De meeste marketeers hebben een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van (online) marketing of communicatie. Ook personen met een IT-opleiding op zak hebben een sterke basis om verder te kunnen gaan op het gebied van SEO. Zij specialiseren zich allen verder middels cursussen en trainingen, waarin onder andere Google Analytics, Google Ads en HTML aan bod komen.


Waar vind je een SEO specialist?


SEO is een vak dat complexer is dan het op het eerste gezicht lijkt. Wil je de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw webpagina verbeteren? Dan doe je er goed aan een professional in de arm te nemen en niet zelf aan de slag te gaan. Zonder ervaring zullen de tools je geen maximale resultaten opleveren. Een SEO specialist kan op verschillende plekken aan de slag. Vaak werkt men bij een bureau dat zich exclusief bezighoudt met zoekmachine optimalisatie. Behalve bij marketingbureaus kunnen zij ook bij online adviesbureaus werkzaam zijn. Veel SEO specialisten zijn freelancer.

Recente blog artikelen

7 december
10 minuten
3 mei
8 minuten
3 april
3 minuten
21 maart
5 minuten

Zijn wij een match?

Benieuwd of wij een match zijn? Doe de test! Wij werken uitsluitend voor bedrijven met een duidelijke conversiedoel en ambitie om online te groeien. Om te achterhalen of wij een match zijn hebben we een test ontwikkeld. De test bestaat uit een aantal vragen en duurt niet langer dan een paar minuten om in te vullen. 


Heeft jullie website een duidelijk conversiedoel?
Maandelijks investeren in SEO en CRO helpt mijn bedrijf vooruit.
Wij zijn op zoek naar een bureau voor een duurzame samenwerking.
Wij zijn op zoek naar echte specialisten en niet naar een full service bureau.
Wij hechten waarde aan een pragmatische aanpak en transparantie (hands-on mentaliteit).

Ontvang het laatste nieuws van Go Online!

Wij versturen maximaal 1 keer per kwartaal een e-mail.